nedeľa 24. februára 2013

Random pics

Môj prvý post tohto typu...
Zbožňujem knihy a nikdy ich nie je dosť. Treba každý mesiac dopĺňať zásoby. Toto je len jedna polička z mnohých. Škoda, že sa do nášho nového  bytíku viac nezmestí. Ale veď ja raz budem mať obrovskú knižnicu! :)
Parfém Lady Gaga som dostala na Vianoce od svojho miláčika, ktorému moju požiadavku nenápadne odovzdal kolega ;) Nepáčia sa mi lacné vône z drogérií a preto zásadne všetky odmietam. Táto je však iná. Vonia sviežo, ovocne a lahodí mi. Ku všetkému ma veľmi prekvapilo, že obal nie je čierny, ale práve samotná tekutina! A to už je wow!
Lampášik pri okienku
Pod drezom máme zavesenú takúto utierku a zásadne sa do nej neutierame. Zväčša jeme najmä mimo bytu, no ak sa predsa len u nás niečo kuchtí, tak "tu sa varí s láskou" :)
Láska na prvý pohľad... musela som ju mať. Teraz nám robí okrasu v kuchynskej časti na linke.
Maminkina zlatá retiazka s jej menom (dúfam, že si je vedomá toho, že jej ju už nikdy nevrátim) a  môj prívesok z Benátok. Tradičná výroba Muránskeho skla so zlatou iniciálkou.
A na záver sladká bodka. Obľúbený dezert za posledný mesiac. Banán, tekvicové jadierka a med. Sladké, výživné a tááááák dobré :)

photos by: me





piatok 22. februára 2013

it´s pink... I think

Musím povedať, že nemám príliš rada ružovú farbu. Teda upresním to. Nemám rada ružovú na sebe. Hlavne také sýte farby, kriklavé a príliš viditeľné. Inak sa na ružovú rada pozerám. Tento klobúk som si kúpila už pred rokom a teraz som ho mala prvýkrát na sebe, lebo nemám príliš odvahy nosiť ho. Vlastne ani neviem ako je možné, že som klikla na tlačidlo objednať. Zrejme to spôsobila tá pekná slečna čo ho mala na sebe a veľmi jej sekol :) Asi mesiac som sa na tú fotku s produktom vracala a nakoniec som podľahla. Ale predsa len som rada, že ho mám :)
kabát/coat - Camaieu
rifle/jeans - Tally Weijl
sveter/sweater - secondhand
topánky/shoes - CCC
šál/scarf - ???
klobúk/hat - Asos
náušnice z Benátok/earrings from Venice

photos by: Janka

pondelok 18. februára 2013

My leather loves

Dnes Vám ukážem tri vecičky, ktoré som si kúpila len nedávno, no už od prvej sekundy patria k mojim favoritom.

Rukavičky - H&M. Akosi som vždy chcela mať kožené rukavičky keď raz budem veľká :) Zrejme to spôsobila už detská láska k rukavičkám mojej maminky. Každý rok keď nastali tuhé mrazy mi ich požičiavala a ja som sa v nich cítila úžasne. A ani po toľkých rokoch sa nezmenili. Túto zimu som si začala konečne zháňať tie svoje. Pôvodne som chcela čierne, ale keď som našla tieto tmavo fialové, nemohla som ich v obchode nechať! Sú mäkkučné, hladké a voňavé. Bola som z nich taká vytešená, že ešte ďalšie dva dni som s nimi behala po byte a nenápadne ich hladkala :D

Topánky - CCC, kolekcia Lasocki. Tak presne takéto biker boots som zháňala minimálne 4 roky. Jednoducho som nevedela nájsť tie správne. Raz sa mi na nich nepáčilo to, potom tamto, príliš veľa okrás, pásikov, praciek, nesprávna farba a podobne. Keď už som ich nemohla zohnať ani v Londýne, myslela som, že je všetko stratené. To snáď nikde nemajú úplne jednoduché biker boots vpredu so šnurovaním? No a potom sa to stalo..maminka ma po Vianociach zatiahla do jedného obchodu, aby som jej pomohla vybrať hnedé čižmy. A presne vedľa lavičky kde sa obúvala, som ich zbadala. Tep sa mi zvýšil, zrýchlil sa dych a len som si želala nech majú moje číslo. Nemali. Boli tam len jedny jediné, číslo 36, čo je o jedno menšie ako moje. Vyskúšam, veď snáď motyka vystrelí. A viete čo? Vyšlo to!! Sedeli ako zadoček na šerbeľ!! :) Tú radosť si ani nedokážete predstaviť. Bonusom je, že sú kožené, hebulinké, jemné, voňavé a pohodlné. A najviac, vysnívané! :) Takže dúfam, že mi vydržia minimálne tie 4 roky čo som ich zháňala.

Peňaženka - W Double You. Zbožňovala som, a vlastne ešte stále zbožňujem svoju predchádzajúcu peňaženku. Bola čierna s veľkými farebnými kvetmi. Každý mi ju obdivoval. Bola veľká, zmestilo sa do nej hocičo a pôsobila vintage. Kúpila som si ju pred siedmimi rokmi v Škótsku a na to, že som ju používala každučičký deň, nebola vôbec poškodená, ani extra opoužívaná. Lenže posledné mesiace sa mi stávala nemilá vec. Keď som v obchode platila, musela som ju nahnúť a tak mi z nej začali vypadávať karty, preukazy a kreditky. Ak bachli na pult bolo to ešte v pohode, no ak sa mi rozleteli po celej dlážke a ja som ich musela zbierať, začal z toho byť problém. A práve v tomto období sme v práci pracovali na tejto značke W Duble You. Okrem kabeliek mali aj peňaženky a presne táto nenápadná mi padla do oka. Prepletaným dizajnom mi pripomína značku Bottega Veneta s ich typickým vzorom. S peňaženkou som veľmi spokojná. Je veľká, na zips, má množstvo priehradiek a najmä mi z nej už nič nevypadáva :)

A čo vy? Máte tiež svoje vysnívané kúsky?

photos by: Janka

štvrtok 14. februára 2013

V-Day :)

Nikdy som Valentína neoslavovala, aj keď som mohla. Ako všetci vieme, stal sa z toho najmä komerčný sviatok. Tento rok to však možno bude iné. Tak či oslavujete alebo nie Happy Valentine´s Day aj Vám :)
S priateľom sme si kúpili tento čajík od Klember. Nádherne vonia a ešte lepšie chutí. Šálky v ruke, hlávky pri sebe a nohy vyložené na stolíku. Domáca pohodička :)

pondelok 11. februára 2013

bow in front of fire station

Aj vás vie naštvať keď si vyžehlíte oblečenie a za pár minút ho máte pokrčené? Mňa úplne. Lebo potom neviem či mám zlú žehličku, neviem s oblečením zaobchádzať alebo si len tak zo mňa to oblečko robí srandu. Naposledy mi to spravila táto košeľa a jej mašlička. Nevadí, aj tak ju mám rada :) Inak sa ospravedlňujem za špinavé topánky. Keď som išla pozrieť novú hasičskú stanicu šla som skratkou. Tá však nebola taká, ako som si ju pamätala a už nebolo cesty späť :D
košeľa/shirt - H&M
sveter/sweater - secondhand
kraťasy/shorts - Gate
nadkolienky/knee-socks - Stradivarius
kabát/coat - Asos
topánky/heels - Baťa

photos by: Janka