pondelok 19. januára 2015

pleasure

Aké maličkosti vám naposledy urobili radosť? Ja som tie svoje zozbierala do jedného postu. Tri z nich boli vianočné darčeky (čo na tom, že som si dva z nich vybrala sama :) ). Biela košeľa s čiernymi pásikmi by mala patriť do základnej výbavy. Ja som tu svoju konečne našla v H&M a sedí ako uliata. Tmavý vínový rúž je taktiež must-have, ktorý nesmie chýbať v žiadnej kozmetickej taštičke. Uff poviem vám, že ja som dosť vyberavá a ten správny odtieň som schopná hladať aj rok. Podarilo sa a Dark Side od MAC bol láska na prvý pohľad. K mojim kozmetickým vychytávkam ešte pribudol lak na nechty a lesk na pery od Dioru. Koralové odtiene sa nevedia dočkať leta, kedy sa budú najlepšie vynímať. No zásoby je dobré robiť už napred, všakže?
Tak a tu vám prezradím, že upodozrievam niekoho, že vie asi čítať myšlienky. No je to totiž tak, že som veľmi chcela veľký nápadný (najlepšie kvetinový) náhrdelník. Samozrejme som mlčala ako v hrobe. A aha! Ježiško priniesol :D

What are some of the little things that made you happy lately? I collected mine to one post. Three of them were Christmas gifts (never mind I chose myself two of them :) ). The white blouse with black stripes should be in every wardrobe. I finally found that right blouse in H&M. Dark wine lipstick is also must-have, which can't miss in any cosmetic bag. Uff, I will tell you I am very choosy and I can look for that right shade a year. The lipstick Dark Side from MAC was love for the first sight. I added to my cosmetic bag also a nail polish and a lip gloss from Dior. The coral shades are perfect for summer and they can't wait for this season. But the stock is good to have prepared ahead, isn't it?
So now I reveal to you something. I think that somebody knows read minds. Well, I wanted a big noticable (best floral) necklace. Of course I was silent as in the grave. But look! Santa brought it :D
Tí, ktorí ma dobre poznajú vedia, že som maniačka na diáriky, papiere, notesy a s precíznosťou si vyberám aj ročný kalednár. Táto úchylka sa dá len zťažka ovládať. Mám svoje kritéria a z tých len tak ľahko nepoľavím. To je akoby ste boli zvyknutí na mäkkučký froté župan a zrazu sa máte uspokojiť s polyesterom. Pff. Na tento rok som si vybrala nádherné prevedenie od Paperblanks. Nekúpila som si ho hneď na prvý krát, ale keď sa mi o týchto modrých mačkách zaliatych zlatom snívalo (prisahám), musela som poň ísť.
No a nakoniec mám na vás otázku. Robíte to, čo vás baví a napĺňa? A nemyslím tým len počas pracovnej doby. Že nie? Tak s tým okamžite začnite, nech už je to čokoľvek. Či je to vaša tajná záľuba v pečení muffinov, nočné vyjedanie chladničky (hoci s výčitkami), pletenie čapíc, bláznivé tancovanie uprostred izby, zapájanie sa do vážnych diskusií o ekologických problémoch na internete alebo pozeranie prostoduchých zahraničných reality šou. Jednoducho robte viac to, čo vás robí šťastných. Predsudky, strach a hanblivosť bokom. Ja som sa počas Vianoc vrátila ku kaligrafii. Ovládala som ju trochu ešte na zákadnej škole, no počase sa tá schopnosť trochu otupila. Odvtedy veľa vody pretieklo a predsa len svet počítačov a mobilov urobia svoje. Chcem sa však vycibriť a svojimi výtvormi robiť radosť aj ostatným. Tak ako sa mi to dúfam darí aj so svojimi pletenými náramkami priateľstva :)

Those who know me well, know that I am a maniac to notes, papers, diaries and always choose my annual calendar with precision. This deviation can be hard controled. I have some criterias and don't want to ease up. It is as if you used the fluffy terry robe and suddenly you have to be satisfied with polyester. Pff. For this year I chose a wonderful design from Paperblanks. I didn't buy it for the first time when I saw it, but when I had a dream about these blue cats with golden touch (I swear), I had to buy it.
And in the end I have a question for you. Do you do what enjoy and fill to you? And I don't mean only at work. No? So start with it immediately, whether it is anything. Whether it's your secret passion for baking muffins, night eating everything from refrigerator (although with remose), knitting beanies, crazy dancing in the middle of the room, engage in serious discussions about environmental issues on the Internet or watching naive foreign reality shows. Just do more of what makes you happy. Prejudice, fear and shyness leave behind you. During Christmas holiday I got back to calligraphy. I ruled it a bit more when I attended a primary school, but you know..it was years ago. Quite some time has passed since then and of course the world of computers and mobile phones make their own. But I want to refine my skills and with my creations to please others. As I hope I am doing it with my woven friendship bracelets :)

Photos by: Michal Jakubec photography

24 komentárov:

  1. Košile ja parádní, těším se na nějaký outfit post s ní.
    A kaligrafie se drž, vždy jsem to umění obdivoval!!

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kaligrafia je nádherné umenie :) ďakujem za povzbudenie. Košeľa sa určite čoskoro objaví ;)

      Odstrániť
  2. definitely need to pick up that lipstick
    x
    http://anoddgirl.blogspot.com.au

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, Dominika! Kde by som ťa mohol kontaktovať?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Maroš, môžeš mi napísať súkromnú správu na facebooku www.facebook.com/perlaoreneta V popisku O mne, vpravo hore ťa priamo prepojí na FC

      Odstrániť
  4. Amazing necklace!

    xx
    www.mellowyellowblog.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ta košile je zajímavá, taky takovou podobnou sháním :)
    One blondie life

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Za výber košele dávam palec hore! Som veľký fanúšik čiernej, bielej a pásikov, takže presne podľa môjho vkusu! A kaligrafia je paráda :)) Práve minule sme v práci potrebovali kaligrafa a bol problém zohnať niekoho fakt dobrého... Držím palce! :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. What an amazing post! I love these photos and that necklace is so stunning! i am so glad that I found your blog dear xx

    fashionvitae.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I'm such a sucker for lip products, love your colours choice!

    Tanya
    www.stripesnvibes.com
    BlogLovin

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Oh my, amazing necklace, love! Eszter

    www.shineonsilver.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. STUNNING!! I want this necklace!
    http://fetish-tokyo.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ten náhrdelník je nádherný!:)

    http://sunstreetbymonica.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. <3333 such nice top
    love it
    http://www.karolinagespucci.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. takú bielu košeľu s čiernymi pásikmi už dávnejšie zháňam, ale nikde ju nemôžem nájsť :/ a ten kvietkový náhrdelník je krásny :) na takéto veci som "straka".
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  14. super post Domi! Pozitívny ;). Najviac som nechala oči na tom laku, asi pojdem taký pohľadať :D

    OdpovedaťOdstrániť