pondelok 8. decembra 2014

ready for winter

Pretože posledné listy padajú zo stromov, vietor nás štípe na tvári a teplota je stále nižšia a nižšia, je čas pripraviť sa na zimu. Ako si toto obdobie užiť? Tento článok bude o tom, ako si zimu čo najviac spríjemniť.

Because the last leaves are falling down from trees, the wind bit us on the face and the temperature is still lower and lower, it's time to prepare for winter. How to enjoy this season? This article is about how to make the winter as pleasant as possible.
Pite čaj
Nič nie je viac delikátnejšie ako pitie horúceho čaju. Pretože potrebujeme počas dňa veľa piť, studená voda nie je tá správna voľba. Horúci čaj vás ukľudní, zrelaxuje, hydratuje a osvieži. Ja zbožňujem sypané čaje, ktoré si kupujem v špecializovaných predajniach. Máte na výber nespočetné množstvo, bylinkové alebo ovocné, na rôzne neduhy alebo povzbudzujúce. Tá vôňa a rozplývajúca sa chuť v ústach je nezameniteľná. A samozrejme bez cukru a iných prídavkov.

Drink a tea
Nothing is much more delightful than drink a hot tea. Because we need to drink during day a lot, cold water isn't that right choice. The hot tea will soothe you, relaxes, hydrates and refreshes. I adore tea leaves which I buy in specialized stores. You can choose many of them, herbal or fruit, for various ailments or encouraging. That smell and flowing taste in the mouth is unmistakable. And of course without sugar and other allowances.
Teplé ponožky alebo papučky
Neviem ako vy, ale ja musím mať nohy v teple. Takmer celý čas. Takže si neviem predstaviť chodiť po byte bez teplých ponožiek alebo papučiek. A tie moje majú ešte k tomu takéto rozkošné zimné motívy.

Warm socks or slippers
Don't know about you but I have to keep my feet warm. Almost all the time. So I can't imagine walk around the flat without warm socks or slippers. And these mine have such a lovely winter themes.
Hydratujte pokožku
Tak ako je pre nás dôležitý dostatočný príjem tekutín, je veľmi dôležitá aj hydratácia pokožky. O najväčší ľudský orgán sa treba poriadne starať. Ak mám byť k vám úprimná, niekedy ju dosť zanedbávam. A potom sa mi stane, že ma tvrdá alebo chlórová voda tak vysuší, že som ako staré jabĺčko. Mám pocit stiahnutia, pálenia a čo je najhoršie, svrbí ma celé telo. Toto všetko však zachráni opätovná hydratácia. Najviac milujem Steamcream. O jeho super vlastnostiach som už písala tu. Pomôže mi v každom ročnom období a nádherne vonia po levanduli. A moja rada znie, nezabúdajte sa po každom sprchovaní nakrémovať. Telo sa vám určite poďakuje.

Hydrate your skin
Like it is very important to drink a lot of water, to hydrate our skin is also very important. You should take care about your largest human organ. To be honest, I sometimes neglect it quite a lot. And then it happens to me, that hard or chlorine water dries my skin so much that I am like an old apple. I have horrible feelings like skinned, burning and the worst of it, the whole body itches. Everything can save re-hydratation. I love Steamcream. I wrote about its super properties here. It helps me in every season and smells like a lavender. And my advice is, don't forget to moisturize your body after every shower. The body will definitely thank you.
Zabaľte sa do deky
Poznáte ten pocit keď sa zabalíte do hebučkej teplej deky? Verím, že áno. Ja si chladné večery bez toho neviem predstaviť. A teraz už len niekto, ku komu sa pritúliť :)

Wrap into the blanket
Do you know that feeling when you wrap yourself into the soft warm blanket? I believe you do. I can't imagine the nights without it. Now only someone to whom snuggle :)
Zapáliť si sviečku.
Som maniačka do sviečok. Doma mám rôzne druhy, veľkosti, tvary, farby a najmä vône. Mať doma zapálenú sviečku je ako rituál. Milujem to. Aj práve teraz mi jedna horí, sójová s vôňou vanilky a škorice. Ukľudňujúci tancujúci plamienok a krásna vôňa vždy spríjemnia domov.

Light a candle
I am a maniac to candles. At home I have many different types, sizes, shapes, colours and scents. To have a lighted candle at home is like a ritual. I love it. Right now one is burning, soy with vanilla and cinnamon scent. Soothing dancing flame and beautiful scent always make a pleasant home. 
Čokoláda
Ruky hore kto miluje čokoládu! A kedy je najideálnejšie ju jesť (alebo kedy z toho nemáme také veľké výčitky)? ;) Áno, v zime. Haha dobre, nebudem vám tvrdiť, že ju nejem stále. Jem, a veľa! Ale keď je taká úžasná! Dokonalá chuť v ústach. Obľúbila som si najmä kvalitné čokolády z tých najlepších surovín. Potom sa z pojedania tmavej tabuľky stane zážitok a z vás pôžitkár.

Chocolate
Hands up who loves chocolate! And when it is the most ideal time to eat (or when don't we have big remorse)? ;) Yes, in winter. Haha ok, I won't claim to you I still don't eat chocolate. Because I do, and a lot! But it is so amazing! Perfect taste in the mouth. Recently I love high quality chocolates made from the best ingredients. Then the eating a dark chocolate bar is an experiance and you will became a hedonist.

Photos: Escorpi photography

16 komentárov:

  1. ja jááá milujem cokoladu :) krásny inspirativny clánok :) Pozývame ta k nam, na nasu úúúžasnu súťaž o hodnotné ceny :) http://www.lipsticksjungle.com/2014/12/rozpravkovo-s-bhcosmetics-velka.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Právě podzim a zima jsou období, kdy čaj piju na litry..přes léto to pak měním za vodu..
    A čokoláda? Já jsem čokoholik, totální..je to moje droga a závilost..dokázal bych o ní vyprávět hodiny =D
    A chválím, že si vybíráš podle surovin!!

    Prima den,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oooh tak to som úplne nadšená!! :D posielam imaginárne objatie každému čokoholikovi! :)

      Odstrániť
  3. Práve si varím čaj, takže sme na rovnakej vlnovej dĺžke :) Všetko čo si vymenovala patrí aj k mojej zime + ešte nejaký ten seriál alebo dobrá kniha :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s tou knihou si sa trafil do čierneho! :) ale pre ne mám pripravené samostatné posty podľa žánrov ;)

      Odstrániť
  4. Nice socks! and love the candlestoo!!
    http://fetish-tokyo.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ponožky!! ♥ Celkovo fotky aj článok super!
    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vsetko co si vymenovala mam rada aj ja. Super :) am

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lovely pieces, you look amazing with the Teddy Bear! :)) xx Eszter

    www.shineonsilver.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Love the socks <3 so cute!

    http://www.shopstyle.com/action/loadRetailerProductPage?id=459349857&pid=uid7441-25962271-17

    OdpovedaťOdstrániť
  9. beautiful pictures :) so cozy :)

    You blog is so nice.. come visit me also :)
    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Lovely post sweetie, happy holidays!

    http://crazyheelsblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť