streda 30. decembra 2015

books

Dúfam, že ste si Vianoce užili plnými dúškami. Niektorí už nastúpili s ťažkým srdcom do práce, iní si ešte užívajú sladké voľno, a aj zostaté koláčiky. Priznajte sa! :D Ak máte počas ešte ďalších nadchádzajúcich sviatkov čas, rodinu už ste pobehali, s kamošmi vypili všetok domáci vianočný punč a do športu sa zrovna nehrniete, sadnite si pohodlne na gauč, zachumlite sa do deky a nohy vyložte kľudne aj na stôl. Mám pre vás niekoľko knižných tipov J
Lindsey Kelková – Zbožňuju Vánoce
Ak poznáte britskú dievčinu Angelu, viete, že s ňou sa človek nikdy nenudí. Teraz však žije v New Yorku, má skvelého manžela, úžasnú prácu a je posadnutá Vianocami. Do jej šťastného a naoko dokonalého života vrthne pár dávnych kamarátov a začne sa kolotoč udalostí. Ešte sa len uvidí či budú šťastné a veselé.

Oscar Wilde – Obraz Doriana Graye
Ak zbožňujete príbehy z viktoriánskeho obdobia tak ako ja, určite musíte prelúskať túto knihu. Samozrejme, ak ste ju ešte nečítali. A ak aj áno, isto sa radi vrátite do Londýna plného drožiek, kde očarujúci Dorian Gray nestárne, zato jeho obraz na plátne hyzdí Dorianova skazená duša a zhýralý život. Chlap s tvárou mladíka však zatúži po očiste.

Cathy Kelly – Kouzlo Vánoc
Kniha niekoľkých poviedok nielen s vianočnou tematikou. Pri čítaní týchto príbehov si uvedomíte, že nielen vy máte nejaké problémy. Hlavné hrdinky trápia malichernosti, všedné maličkosti, ale aj vážné situácie. Každá z nás to zrejme pozná a tieto poviedky vám budú veľmi blízke, ako aj ich protagonistky.

Mark Watson – Jedenáct
Kniha Jedenáct je o tom, ako sa snaží chlapík utekajúci pred svojou minulosťou tisícky kilometrov od domova vyhýbať svojim susedom, novým vzťahom a nezasahovať nikomu do života. Paradoxne ako nočný rozhlasový moderátor radí nespavcom čo so životom a rieši ich problémy. Jedného dňa jeho čin, alebo skôr to, čo neurobí, ovplyvní osudy ďalších jedenásť ľudí. 

Erin Morgensternová – Nočný cirkus
Rozprávka pre dospelých, a ja milujem rozprávky! Cirkus snov, teda Cirque des reves sa vždy zjaví nečakane v noci. Tabuľka na vchode hlása, že otvárajú za súmraku a zatvárajú za úsvitu. Prelom 19. a 20 storočia, vôňa jabĺk v karameli, pukance, horiaci oheň a čierno-biely cirkus, kde mágia je skutočná, sa stáva neutrálnou pôdou pre dvoch mladých ľudí, ktorí sa majú zúčastniť súboja. Na tento boj boli vychovávaní od detstva, no zo súperov sa stali zaľúbenci, čo neschvaľovali ich učitelia, a tak museli prekonať neľahké prekážky.


Photos by: Escorpi photography

3 komentáre:

  1. Skvelé tipy na knižky:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok ! všetky tie knižky vyzerajú super :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ako ťa poznám tak určite si tie vianočné knižky všetky prečítala :) am

    OdpovedaťOdstrániť